SUAŠ na facebooku SUAŠ na youtube

Nastavite za domačo stran

 
 

INKUBATOR - Z IDEJAMI NA PLAN!

 
 
Inkubator je na pogled majhen prostor poleg knjižnice, vendar poln dogajanja. Tja se dijaki navadno zatekajo med prostimi urami, razlogov za to pa je več.

SUAŠevci so aktivni

Dolgčas je en izmed najbolj pogostih razlogov, saj ga tam z lahkoto preženejo. Nekateri si čas krajšajo na računalnikih, vse več pa jih posega po družabnih igrah, od klasičnih, kot so razne karte, šah, mikado, monopoli, domino, pa vse do modernejših - activity, jungle speed, scrabble, enka. V kolikor jim to ni dovolj, si lahko postrežejo tudi z bolj atraktivnimi stvarmi, kot so žogice ali keglji za žongliranje, diabolo, poi in podobne vragolije. Nekateri raje posežejo po bolj mirnih razvedrilih ter prebirajo stripe in ljubezenske zgodbe ali pa zamišljeno rešujejo križanke ali sudoku.

SUAŠevci so kreativni

SUAŠ se lahko pohvali z ustvarjalnim kotičkom, kjer so dijakom vedno na voljo razni rekviziti za izražanje njihove umetniške žilice. Dijaki tako rišejo, slikajo, fotografirajo, izdelujejo stripe, šivajo, pišejo pesmi, igrajo kitaro, prepevajo. Njihove izdelke z veseljem predstavimo v obliki razstav ali nastopov. Za ideje SUAŠevcev so vrata inkubatorja vedno odprta. Trudimo se, da jih, če se le da, pomagamo realizirati. Tako na primer poskrbimo, da imajo prostor, kjer lahko med prostimi urami plešejo, načrtujejo modno revijo ali pa debatirajo o aktualnih temah (droge, spolnost, ljubezen…).

SUAŠevci so varni

Na šoli skrbimo za prijetno počutje naših dijakov. Želimo, da se na šoli kot nasploh v življenju počutijo dobro in varno. Inkubator je zato točka, kamor se lahko dijaki zatečejo po nasvet ali pogovor, kadar se srečajo s težavami. Ravno tako marsikdaj razrešimo kakšno dilemo, ki je nastala pri obravnavanju učne snovi.


Vso dogajanje inkubatorja bi lahko strnili z naslednjimi besedami: KVA B'RAD točka. Točka, kjer smo K - kreativni, V - varni in A - aktivni.
 


 

 
     
 

FOTOGALERIJE

 
   
     
   

© Srednja upravno administrativna šola Ljubljana | 2010 | Vse pravice pridržane