SUAŠ na facebooku SUAŠ na youtube

Nastavite za domačo stran

 
 

PROGRAM EKSKURZIJE V BERLIN

 
 
BERLIN – 4 dni
Potsdam – Nacionalni park Spreewald
(z avtobusom, s kanuji)

ODHOD: 09.06.2011 / četrtek
CENA: 250 EUR / NAJMANJ 45 POTNIKOV


1. dan: Slovenija – Nemčija / Avtobus bo odpeljal ob 21. uri s POLJAN (parkirišče pri IZPITNEM CENTRU) v Ljubljani. Vožnjo bomo nadaljevali skozi Slovenijo in Avstrijo. Nočna vožnja po Nemčiji. Nočna vožnja.

2. dan: Berlin / V BERLIN prispemo okoli 09. Ure zjutraj. Nato se zapeljemo po legendarni cesti Kurfürstendamm do trga Joachimstaler. Postali bomo pri železniški postaji Zoo (Zoologischer Garten), kjer so se, ko je mesto še delil zid, končevala potovanja v Zahodni Berlin. V neposredni bližini stoji najstarejši živalski vrt v Nemčiji. Sprehodili se bomo do Spominske cerkve in si jo ogledali. Ne pozabimo tudi na spomenik »Berliner – Skulptur«, ki je metafora delitve povojnega mesta na štiri sektorje. Prosti čas za obisk veleblagovnice KaDeWe. Vožnja mimo slavoloka zmage do Brandenburških vrat. Nastanitev v hotelu. Popoldan se podamo po prestižni aveniji Pod lipovimi drevesi, mimo stare knjižnice, Univerze, Nemške državne opere in še prej na trg Bebelplatz, kjer v spomin na nacistično požiganje knjig leta 1933 stoji »Prazna knjižnica«, mimo Zgodovinskega muzeja čez grajski most do katedrale, Palače republike, Marijine cerkve in mestne hiše. Nastanitev v hotelu v Berlinu ali okolici. Večerja. Nočitev.

3. dan: Berlin – Potsdam – Berlin / Zajtrk. Vožnja v POTSDAM, ki je bil nekoč sedež Brandenburške gospode, ki so si tu zgradili čudovito s parkom in številnimi jezeri obdano rezidenco, iz katere izstopa palača Sansosouci z mogočnim stopniščem. Palači pravijo tudi pruski Versailles. Zapeljali se bomo tudi mimo ruske kolonije Alexandrovke in si ogledali dvorec Cecilienhof s spominsko sobo, kjer je bila l. 1945 znamenita Potsdamska konferenca. Ob povratku v Berlin se popoldne sprehodimo po najstarejši berlinski ulici Sophienstrasse, ustavili se bomo pri Novi Sinagogi. Ne pozabimo tudi na Friederichctrasse, ki je bila po prvi svetovni vojni ena najbolj živahnih berlinskih ulic in danes zopet pridobiva na svoji veljavi. Skozi legendarni mejni prehod Checkpoint Charlie se bomo sprehodili mimo ostankov zidu do Potsdamer Platz (SONY center, arkade,…). Sprehod nadaljujemo mimo novega Židovskega spomenika do Reichstaga – ogled steklene kupole. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Berlin – nacionalni park Spreewald – Slovenija / Po zgodnjem zajtrku se odpravimo v NACIONALNI PARK SPREEWALD, kjer si ogledamo park tako, da se s kanuji popeljemo po reki Spree. Sledi vožnja po Nemčiji in Avstriji v Slovenijo, kamor prispemo okoli polnoči.



 
     

 
 

FOTOGALERIJE

 
 

 

 
     
   

© Srednja upravno administrativna šola Ljubljana | 2010 | Vse pravice pridržane