SUAŠ na facebooku SUAŠ na youtube

Nastavite za domačo stran

 
 

Strokovna ekskurzija: BUDIMPEŠTA – 2 DNI

 
 
Ekskurzije v Budimpešto se je udeležilo 35 dijakov 3. in 4 letnika ter profesorici: Eda Bajramović in Alenka Slana.

Z dijaki smo se zbrali na Roški cesti v Ljubljani, ob 5.00 uri in se odpravili na pot mimo Blatnega jezera do madžarske prestolnice – Budimpešte. Po prihodu v Budimpešto smo se ustavili na zanimivi pokriti centralni tržnici, kjer prodajajo skoraj vse – od najbolj znane ogrske salame, sadja, zelenjave, zelišč in začimb. Ker je na tržnici pestra ponudba različnih golažev, klobas in zeljnih specialitetah, smo imeli tudi čas za kosilo . Nato smo se sprehodili po mondeni peš-ulici Vaci. Po sprehodu pa smo si ogledali mestne znamenitosti Opero, Trg herojev, Vajda Hunyadijev dvorec, Štefanovo cerkev, Parlament.

Po ogledu glavnih mestnih znamenitosti smo se odpravili v hotel. Po večerji smo se odpravili na panoramsko vožnjo do Citadele, kjer smo imeli čudovit pogled na razsvetljeno Budimpešto .
2. dan po zajtrku smo si ogledali Grajski hrib. Povzpeli smo se do znamenite ribiške utrdbe, mimo Matijeve cerkve in mestne hiše na hribu Buda ob nekdanjem grajskem kompleksu.
Po ogledu smo se odpravili proti severni strani Blatnega jezera. Ustavili smo se na Tihanyskemu polotoku. Po kosilu smo nadaljevali pot proti Sloveniji. V Ljubljano smo prispeli v poznih večernih urah.



 
     
 

FOTOGALERIJE

 
 

 

 
     
   

© Srednja upravno administrativna šola Ljubljana | 2010 | Vse pravice pridržane